Banner

Lyxiga Kanalkryssningar

Res i en avslappnad atmosfär och njut av det bästa av regionens gastronomi, vin och kultur.

Lyxiga Kanalkryssningar

European Waterways Ltd har ägt och representerat en flotta av lyxiga hotellbåtar som trafikerar de vackra mindre kanalerna och floderna i Europa sedan 1974. Vi är de största och sedan längst etablerade ägarna av hotellbåtar i Europa och har det mest omfattande urvalet av skräddarsydda rutter. Det som särskiljer European Waterways från andra företag i vår bransch är att vi faktiskt har designat och byggt hotellbåtar i nästan fyra decennier. Vi arbetar endast med hotellbåtar och är bekanta med varje aspekt, från att lokalisera den traditionella originalfarkosten till att servera de bästa regionala vinerna.

Vi erbjuder ett omfångsrikt urval av inlandskryssningar i Frankrike, Italien, Tyskland, Holland, Belgien, Luxemburg, Irland, England och Skottland.

Våra fullt bemannade, helpensionsbåtar erbjuder avslappnat resande i en lugn miljö under tiden som du åtnjuter varje regions kulturella och gastronomiska sensationer. Våra resor varar sju dagar/sex nätter. De ger den perfekta möjligheten att njuta av underbara landskap, fascinerande europeisk historia, goda viner, och utsökt matlagning under tiden som ditt flytande hotell flyter fram längs de bedårande mindre kanalerna och floderna.

European Waterways hotellbåtar tar mellan 4 och 20 passagerare. Varje kryssning har helpension och inkluderar lokala turer mellan orter, välkomstchampagne, gastronomiska måltider ombord och iland, alla utflykter i minibuss med privatchaufför och inträden till intressanta dagliga utflykter. Alla utgifter relaterade till kryssningen såsom förtöjning, bensin, besättning, samtliga viner, öppen bar och användandet av båtfaciliteter är alla inkluderade i denna semesterveckas pris.

Majoriteten av våra kryssningsbåtar finns i Frankrike och vi har lyxiga hotellbåtar i samtliga större vinregioner såsom Burgundy, Bordeaux, Champagne, Loiredalen, Provence, Alsace och Södra Frankrike. Vi kryssar även Skotska Höglandet, Venedig och Lombardiet, Themsen från Hampton Court Palace till Oxford, Hollands tulpanodlingar, Tyskland och Luxemburg och Shannon River på Irland.

Login ombord innebär en ”allt i ett” lösning med W.C. handfat och dusch. Alla fartyg har luftkonditionering och centralvärme. De flesta har jacuzzi eller pool och alla har soldäck med bekväma solstolar och erbjuder möjlighet att sitta utomhus och äta i skugga. Vidare finns bekväma salonger med skinnsoffor, restaurangavdelningar, CD/DVD-spelare och bibliotek, kartor och reseguider.

Våra noga utvalda dagliga besöksmål innebär besök till privatägda och historiska slott, tidigare familjeägda vinodlingar, medeltida städer, spännande marknader, och oväntade outforskade intressanta platser. Atmosfären ombord är avslappnad, men det finns alltid något att göra; vandringar längs kanalstig samt cykling. Vidare finns möjlighet att utforska de pittoreska byarna, byggda i halvtimmer, som vi anländer till. Kanske ett dopp i jacuzzin medan du avnjuter ett glas rosévin? Eller du kanske vill göra lite efterforskningar för dig själv, inför morgondagens höjdpunkter?

Varje dag är ett underbart gastronomiskt äventyr. Din privata kock är specialiserad i regionens mat. Du får kanske möjlighet att besöka en lokal marknad och se honom välja ut produkter som får det att vattnas i munnen, produkter som serveras senare under dagen. Vi serverar utmärkta viner, vilka somliga är första klass eller grand cru. I Skottland har vi ett urval på 18 single malt whiskies i baren.

Oavsett om du reser ensam eller i grupp, har European Waterways skapat den perfekta miljön för att du ska kunna njuta av regionerna vi kryssar genom. För större grupper kan vi ordna med en översättare som är behjälplig vid utflykterna. Familje- och generationscharter är särskilt populär eftersom våra hotellbåtar kan anordna för små grupper där samtliga, mor- och farföräldrar, föräldrar och barnbarn kan känna sig tillfreds. Ibland planerar gamla vänner från universitetstiden en återförening ombord och det tycks alltid finnas något att fira. Skottland, Loiredalen och Södra Frankrike är populära destinationer för par som är på smekmånad.

En avkopplande semester med European Waterways är den perfekta lösningen för den moderna livsstilens stress. Tidigare kunders utlåtande finner du på vår webbplats.

Se dig gärna omkring på vår webbplats som är på engelska. Vi uppmanar att all korrespondens med oss sker på engelska.

Var god och klicka här för att komma till vår engelska webbplats.

www.escapetravel.se    [email protected]     Tel: +46 08 450 3890

 

X